Hola! Sóc Ramon Porta. Vaig entrar al món del Disseny a l’EASD Ondara de Tàrrega. M’he graduat en Art i Disseny a l’Escola Massana, però abans em vaig graduar en Dibuix Publicitari i Disseny Gràfic a l’Escola Llotja. Vaig ampliar els meus estudis a l’Escola HDK de la Universitat de Göteborg. He participat en gran varietat de projectes vinculats al disseny, a la il·lustració i al cinema documental i experimental. Un dels meus principals objectius ha estat participar en projectes de comunicació amb la missió de donar solucions específiques a problemes concrets de disseny, des d’un mètode racional i analític. A les empreses, estudis i agències on he treballat he participat en multitud de projectes per a petites i grans empreses, per a institucions socials i culturals, especialitzant-me en la comunicació gràfica i el desenvolupament de les identitats visuals corporatives. El 2020 inicio el meu projecte de Disseny Gràfic sota el nom de Porta Disseny.

Escola Massana

Graduat Universitari en Art i Disseny (UAB)

HDK-Valand

Designprogrammet (University of Gothenburg)

Escola Llotja

Graduat en Dibuix Publicitàri i Disseny Gràfic (Barcelona)

EASD Ondara

Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics (Tàrrega)

L’arada SCCL

Disseny Gràfic Sènior
Manresa, 2011-19

Agència Co

Disseny Gràfic Sènior
Manresa, 2014-17

La Gràfica

Disseny Gràfic Sènior
Lleida, 2010-11

Agència Masaï

Disseny Gràfic Junior
Barcelona, 2007-09

Agència Brugor

Disseny Gràfic Junior
Barcelona, 2004-07

“A Cineclub Manresa hem tingut la sort de comptar amb el talent d’en Ramon Porta en diverses ocasions. Treballar amb ell és fàcil, perquè és un excel·lent comunicador i sent una enorme passió pel que fa, i perquè s’adapta als terminis i sap treballar sota pressió. A més, posseeix una capacitat d’anàlisi extraordinària que fa que sempre proposi idees plenes de sentit, ajustades a la missió que se li encomana. Però per damunt de tot cal destacar una cosa: la seva sensibilitat i el seu humanisme.”

Cineclub Manresa
cineclubmanresa.cat

“L’Associació Memòria i Història de Manresa vam quedar encantats per la dedicació, professionalitat, versatilitat, idees i talent de Ramon Porta pel seu treball en la concepció i producció de l’exposició “I la mort va caure del cel. 80 anys dels bombardeigs franquistes a Manresa”, que vam organitzar amb l’Ajuntament de Manresa, de gener a març del 2019, dins del refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença de Manresa. Un professional del tot recomanable.”

Joaquim Aloy
memoria.cat

“Ramon Porta es un excelente diseñador. Aúna talento, buen gusto y profesionalidad. Lo recomiendo a aquellos que busquen distinguirse con una imagen original, cuidada y perdurable. Su trabajo es, sin duda, garantía de una gran calidad visual.”

Marina Baggetto
Consultora de arte y comunicación